Njut med några timmar i kajaken

Paddla kajak halv- eller heldag

Kajakpaddling i Kungsbackfjorden. Du sjösätter snabbt och enkelt vid vår sandstrand vid Hanhalsholme. En härlig paddling i fjorden. Halv- eller heldag. Den enkla turen tar dig kanske ut till Kalvö, som har en mycket fin sandstrand. Den längre turen tar dig kanske till Gottskär och öarna längre ut i fjorden. Vill du kan du paddla in i Rolfsåns lummiga växtlighet och plötsligt känns det som du är i tropikerna.

Hyr kajak på Hanhalsholme
På cykelavstånd från Kungsbacka centrum hittar du oss. Hanhalsholme ligger cirka 5 km söder om Kungsbacka. Kommer du utan bil är närmaste busshållplats cirka 3 km bort, en promenad på ca 40-45 min.

Ute vid badplatsen på Hanhalsholme startar ditt kajakäventyr.
Du sjösätter säkert, bekvämt och tryggt på vår sandstrand. I oftast lugna vatten tar du dig sedan ut i den vackra Kungsbacka fjorden. Paddla till de närmaste öarna och gör strandhugg, eller paddla utmed Onsala halvöns kustlinje eller kanske ända ut till de yttre öarna i fjorden. Beroende på tid och erfarenhet. Njut av din paddling.

Priser - hyra
Halvdag 350:- (kl 9:00-13:30 eller 14:00-18:30)
Heldag 500:- (kl 9:00-17:00)
Dygn 690:- (24 tim)

Priset gäller enmanskajak, per kajak. Moms 25% ingår. 

Bokning
Boka här: kajak@segwayadventure.se eller 0705-29 21 80 (messa gärna!).
Ange datum, tid och telefonnummer där vi kan nå er.
Betalning sker med swish på plats.

Vi bekräftar direkt om det finns lediga kajaker.

Detta ingår

 • kajak, paddel, sittbrunnskapell, svamp
 • flytväst (om du inte tar med egen)
 • kortare instruktion
 • sjökarta över Kungsbackafjorden

Krav för att få hyra

 • simkunning
 • flytväst ska användas
 • kontrakt tecknas av vuxen (minst 18 år)
 • vuxen (minst 18 år) ska helst följa med minderårig
 • lägsta ålder före att klara av att paddla själv cirka 12 år

Förkunskaper
Annars behövs inga egentliga förkunskaper för att paddla kajak. En lugn och fin vår eller sommardag kan alla ta sig ut ett par timmar i våra stabila kajaker. Vi startar och slutar alltid äventyret vid Hanhals badstrand. Det är mycket enkelt att ta sig i och ur härifrån.

För närvarande har vi endast enmanskajaker:
- 2 st, SeaCruiser som är trygga, lättdrivna och kursstabila långturskajaker. Två större packluckor, samt två mindre bakom sitsen.
- 2 st, Jack (Point 65) som är lättpaddlade och trygga. Bekväma, stabila och trevliga dagsturskajaker. Två packluckor.

SUP (2 st) kan hyras i samband med kajakhyra. Halvdag 300:-/SUP inkl paddel och flytvväst. Kortare hyra kan göras på plats, normalt öppet kl 11-18 under sommaren (i samarbete med Isladan Café, Hanhalsholme)

Tips inför din kajaktur

Glöm inte att ta med vatten, badkläder, handduk och något att äta för dagens tur. Man är gladare och orkar mer med lite mat i magen. Glöm inte heller en bra sko om ni ska göra strandhugg.

Solskydd, solbrillor och keps är inte fel om det blir en solig dag, vilket jag hoppas och tror. Ett ombyte i vattentät påse kan också vara skönt att ha med sig om ni ska vara ute längre.

Ansvar och säkerhet

 • All paddling sker på egen risk.
 • Den som hyr ansvarar för skydd och säkerhet av den hyrda utrustningen.
 • Vid skada eller förlust av hyrd utrustning är hyrestagaren ersättningsskyldig. Det är lämpligt att före avfärd kontrollera vad som täcks av din hemförsäkring.
 • Lyft alltid kajaken upp på land, drar du kajaken kan den få svåra repskador.
 • Hyrestagaren får inte vidareuthyra eller låna ut till någon annan.
 • Du startar alltid din paddling på vår fina sandstrand, vilket innebär att det är lätt även för nybörjare. Som nybörjare är det bra att man paddlar i sällskap och håller sig nära land.
 • Vi förbehåller oss rätten att neka uthyrning om hyrestagaren är oerfaren för rådande eller kommande väder, eller på annat sätt agerar oansvarigt eller inte uppfyller hyreskraven.

Hitta till oss
Vi finns ute vid Hanhalsholme (Hunehals Borg). Cirka 3 km från Kungsbacka centrum, kör gamla vägen (Varbergsvägen) söderöver cirka 2 km, sväng höger mot Hanhalsholme, följ skyltar 3 km och du är framme vid badplatsen. Kajaker hämtas där eller 200 meter upp på vägen (Petter Emils Gård) beroende på överenskommelse.

Allmännyttig information
Tänk på att Allemansrätten gäller. Det är viktig att skydda och bevara eftersom den ger alla i Sverige en fantastisk möjlighet att uppleva natur och miljö. Fastlandsområdet i anslutning till fjorden ingår även i Natura 2000 (reservat). Man lämnar inte några spår efter sig, bland annat genom att ta med sig allt avfall även när man eldar.

Ska ni övernatta och göra upp eld? Tänk på att alla former av öppen eld bör göras nära vattnet men aldrig på en berghäll.

Turförslag
Det tar ca 30 minuter att paddla ut till närmaste större ö, Kalvö. En rundtur runt ön, fram och tillbaka ca 60-75 minuter lugn paddling. Vill du paddla hela fjorden får du räkna med ett par timmars paddling till Gottskär och öarna däromkring. Fina badstränder hittar du bl a på Kalvö och

Välkommen till oss för en härlig kajaktur på Kungsbackafjorden!