Guidad kajaktur i Vallgraven

Guidad kajaktur i Vallgraven

Se Göteborg från vattnet. Följ med på en kul och härlig kajaktur runt Vallgraven och kanalerna i Göteborg. Njut av kajakpaddlingen och lyssna till när guiden berättar om Göteborg i dåtid och nutid.

Turen börjar och slutar vid Point 65 Kayakcenter i Lilla Bommens gästhamn och tar ca 2,5 timmar. Vi börjar med en kort genomgång på land innan vi sätter oss i kajakerna och paddlar iväg. Efter en kortare paddeltur i Göta Älv paddlar vi in i Göteborgs gamla vallgrav. Vi gör flera stopp i vallgraven där guiden växlar mellan att berätta något om staden och att visa grundläggande paddelteknik för den som vill. Sevärdheter som passeras är bland annat Feskekörka, Stora Teatern, Trädgårdsföreningen och Brunnsparken. På tillbakavägen kan du antingen bara njuta av paddlingen eller fila på någon teknik som du lärt dig under turen.

Höjdpunkter: Göta älv, Operan, Jagaren Småland, Göteborgs kanaler och broar, Stora Teatern, Trädgårdsföreningen, Brunnsparken.

Kajakerna som används är stabila, lättpaddlade och fungerar utmärkt för både nybörjare och dig som har paddlat lite mer.

För alla våra guidade kajakturer förbehåller vi oss rätten att ställa in vid mycket dåligt väder, vi ställer sällan in på grund av lättare regn. Vid dessa tillfällen hör vi av oss till gästen/bokare och erbjuder kostnadsfri ombokning eller full återbetalning.

Auktoriserad guide: Kenth ÅkermanDetta ingår:
• Enmanskajak, flytväst (ska användas)
• Kortare instruktion och säkerthetsgenomgång med alla gäster före tur
• Medföljande auktoriserade guide (tillika instruktör) under hela turen

Start/stopp: Point 65 Kayak Center, Lilla bommens hamn, nära Operan, Göteborg
Tidsåtgång: cirka 2,5 timmar
Förkunskaper: Inga paddlingskunskaper krävs men du skall vara simkunnig.

Turerna genomförs i samarbete med Point 6/Plums Göteborg.Paddla i centrala Göteborg - ett härligt och annorlunda äventyr (Foto: Point 65/Plums)

Gäller det våra Guidade Segwayturer, kajakturer i Vallgraven eller stadsvandringar?
Hör av dig med din förfrågan till boka@segwayadventure.se eller direkt till Experience manager på 0705-29 21 80.